Search
Close this search box.

Proč používat BIO kosmetiku?

Line 4

Proč používat BIO kosmetiku?

Milí čtenáři, uvádíme na trh Organické ošetření nohou, proto cítíme jako fér Vám nabídnout krátkou exkurzi v džungli kosmetického bio světa. Vše s cílem ujistit Vás, že naše ošetření má ten správný obsah, protože nám záleží na tom, s čím pracujeme.

Bio kosmetika pro přirozenou krásu

Přirozená krása a produkty s ní spojené jsou neoddiskutovatelným trendem. V posledních letech, jak tento populární trh roste, přibývají hrátky s názvoslovím, které motivují zákazníky k těm správným nákupům. Trh je nepřehledný a umíme si představit, že slova jako „bio“, „přírodní“, „zelený“, „ekologický“ atd. jsou skvělým a svůdným prodejním nástrojem.  Mnohé z těchto označení nepodléhají žádné regulaci. 

Při hledání odpovědi co je vlastně BIO, se lze opřít například o výklad certifikačních autorit. V České republice je k tomuto akreditována společnost KEZ o.p.s.

Podle jejích směrnic je pro certifikaci třeba, aby byly  v BIO / organické kosmetice dodrženy tyto zásady:

Produkty nesmí obsahovat:

  • syntetická barviva 
  • syntetické aromatické látky a parfemace
  • syntetické konzervanty mimo výslovně povolené
  • silikony
  • parafín, vazelínu, minerální olej a další obdobné produkty z ropy
  • polymery kyseliny akrylové v žádné formě
  • látky, které podstoupily při své výrobě nebo v průběhu výroby CPK proces ozáření ionizující dávkou energie
  • chemické UV filtry
  • geneticky modifikované materiály a jejich produkty/deriváty 
  • ethoxylované suroviny
  • živočišné látky (kromě včelího vosku)

U BIO kosmetiky musí být minimálně 20% složek v BIO kvalitě s doložitelným původem. Do tohoto poměru se nezapočítává voda. 

Zdroj: http://www.kez.cz/prirodni-a-bio-kosmetika

Certifikace v České republice se od zahraničních liší a ty zahraniční jsou také vzájemně odlišné. Rozdíly najdeme především v požadovaných poměrech rostlinných a bio složek. Například organické produkty musí obsahovat minimálně 95% rostlinných složek v bio kvalitě.  U produktů přírodních pak stačí pouze 50% rostlinných složek v BIO kvalitě. 

V ideálním případě by naše pleť ocenila, kdybychom jí „krmili“ jen tím, co můžeme doopravdy sníst. Občasné zařazení odlehčené kvalitní organické kosmetiky uleví našemu tělu, orgánům a nám přidá na energii a náladě. 

Dopřát si dobrou péči se vždy vyplatí. 

Naší motivací pro zařazení organické péče je v prvé řadě VOLBA ZÁKAZNÍKA. Nepatříme mezi neústupné zastánce jednoho směru, i když právě organická péče je velmi v rezonanci s tím, v co věříme. Chceme nabídnout přidanou hodnotu také tomu, pro koho je významnou hodnotou například  jeho životní styl, stravování či péče o sebe a své okolí.

Mohlo by vás zajímat

Dejte své pleti najíst

Dejte své pleti najíst Naše pleť k nám mluví. Tím, jak vypadá, nám dává nám okamžitou zpětnou vazbu o stavu našich emocí, stresu a životosprávě.

Proč používat BIO kosmetiku?

Milí čtenáři, uvádíme na trh Organické ošetření nohou, proto cítíme jako fér Vám nabídnout krátkou exkurzi v džungli kosmetického bio světa. Vše s cílem ujistit

Přejít nahoru